Barnearbeid i Afrika

· 217 ord · ca. et minutt

Hvorfor det er viktig å velge og spørre etter Fairtrade sjokolade?


Det er mange gode grunner til dette, en av de viktigste er at i Afrika er et av fem av alle barn nødt til å jobbe. Et av fem, det er 72 millioner barn det. Flere enn 2 millioner av disse jobber under farlige forhold i kakaoplantasjer i Ghana og Elfenbenskysten, to land som produserer mestedelen av verdens kakao. Grunnen til dette er selvsagt fattigdom og mange foreldre har ikke råd til å la barna gå på skole, til tross for at dette ofte er deres høyeste ønske.

Gjennom Fairtrade systemet får bøndene en høyere og mer stabil og forutsigbar betaling for sin kakao. I tillegg får de en garantert ministepris og nyter godt av ordningen Fairtrade premium, en pott med penger som går til felles prosjekter i lokalmiljøet, som skoler, helsestasjoner, brønner, vanningsanlegg, mikrolån, etc. Og da kakaobøndene i kopperativet Kuapa Kokoo er deleiere i Divine Chocolate så får de i tillegg selvsagt sin del av profiten.

I år, 2021, er et meget viktig år da det er det internasjonale året for eliminering av barnearbeid. Dette er en kampanje i regi av bl.a. ILO og den Afrikanske Union. Les mer og bli på webinar kick off for starten av kampanjen 31/3 gjennom linken under:

bit.ly/africa31mar